Zajęcia z edukacji zdrowotnej i promocji – Uniwersytet Medyczny w Lublinie
W środę 22.02.2023 klasa 2c (biol-chem) uczestniczyła w warsztatowych zajęciach z zakresu edukacji zdrowotnej dotyczącej zasad zdrowego odżywiania – ilości cukru w produktach żywnościowych oraz promocji kierunków Uniwersytetu Medycznego w Lublinie.
Panie dr Katarzyna Piasecka oraz dr Bogumiła Kosicka analizując z uczniami różne produkty żywnościowe stosowane na co dzień uświadomiły jak dużo cukru jemy i jakie mogą być tego konsekwencje zdrowotne.
Bo przecież – LEPIEJ ZAPOBIEGAĆ NIŻ LECZYĆ!
![](https://5lo.lublin.pl/wp-content/uploads/2023/02/1_m_1.jpg)
![](https://5lo.lublin.pl/wp-content/uploads/2023/02/2_m_2.jpg)
![](https://5lo.lublin.pl/wp-content/uploads/2023/02/3_m_3.jpg)
![](https://5lo.lublin.pl/wp-content/uploads/2023/02/5_m_5.jpg)
![](https://5lo.lublin.pl/wp-content/uploads/2023/02/6_m_6.jpg)
![](https://5lo.lublin.pl/wp-content/uploads/2023/02/7_m_7.jpg)
![](https://5lo.lublin.pl/wp-content/uploads/2023/02/4_m_4.jpg)
![](https://5lo.lublin.pl/wp-content/uploads/2023/02/8_m_8.jpg)
![](https://5lo.lublin.pl/wp-content/uploads/2023/02/9_m_9.jpg)
![](https://5lo.lublin.pl/wp-content/uploads/2023/02/10_m_10.jpg)